#donesedekah Stroies

111 Posts

Top Posts

Berbaki 7 hari lagi Ramadhan. Semoga kita bertemu dgn Lailatul Qadr. #ramadhan  #ramadhan2019  #malamtujuhlikur  #syukur  #alhamdulillah 

Simpan tak kaya, bagi tak miskin. Apakah ia? 😏 • Itulah sedekah😇 • Nah! I sedekahkan senyuman Sundae 😘 • #donesedekah  #sundayfunday  #bukansitopimerahtapisitudungputih  #bukanjugacikepaltapiciktembikai 

- S E D E K A H. . InsyaAllah di bulan mulia ini bolehlah ringankan tangan menghulurkan sedekah. Sama ada derma ke masjid atau belanja org berbuka. Tak pon belanja kawan moreh pon boleh. Huhu. Mana² jelah. . ❝ Sedekah itu tidaklah mengurangi harta ❞ . InsyaAllah sama² amalkan. . . Ilustrasi/Pelukis 👨‍🎨 : @abemat.usul.studio  #sedekah  #ramadan  #ramadhan  #donesedekah  #komikdakwah  #komikmalaysia  #komikRamadan  #abeMat  #abematusul  #daiekreatifventure  - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ ☛ DIPERSILAKAN ☚ ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan  -

@bismillahadduha  thank you for having me. Thank you @dianaamir  @raqibmajid  @pencetusummah_amin  & doktor! #donesolat  #doneterawikh  #donepuasa  #donesedekah  #dan  semua itu pembohongan

Kebanyakan orang akan lebih banyak bersedekah di bulan Ramadan. Tetapi betulkah niat mereka ikhlas kerana Allah atau hanya untuk menunjuk-nunjuk? #DoneSedekah  boleh menimbulkan sifat riak seseorang yang bersedekah. Kita dengarkan perkongsian @ustazahnurulhidayah  dan instafamous @faizdickievp  tentang topik ini dalam @pinkpointshow  jam 2 petang ini di TVAlHijrah. #pinkpoint  #sedekah  #riak  #ikhlaskeranaAllah  #ramadan  #digitaltvh  #tvalhijrah 

Share your smile with the world 😊💛🌻 #DoneSedekah  #senyumitusatusedekah 

Senyum laguni ok dak ampaa😌 Lama tak mention Done #DoneSedekah  #SenyumJe 

ALHAMDULILLAH bersyukur masih diberi lagi merasa bulan Ramadhan pada kali ini. Bulan yg akan penuh dengan : #Donesahur . #Doneberbuka . #Doneterawih . #Donesedekah . #Donetakseharusnyaaku . 😂🤣 ___________ Dannnn jangan lupa #Doneminumperla . Puasa2 ni bdn akan cpt dehydrate. Jadi pastikan minum air secukupnya. Untuk membantu badan lebih bertenaga sepanjang hari jangan lupa Perla coffee exclusive! Kulit cantik badan ideal. . . . #perlacoffee3in1  #raya2019  #bajuraya2019  #kulitcantik  #slimmingproduct  #perlacoffeeexclusive  #teamciknana  #perlachoc 

Bukan setakat yg ni je ada.. lgi #doneiftar  #donesahur  #donetahajjud  #donesedekah  dpt yg mcm ni #silameninggal  @Regrann  from @kakishare.my  - Stanby malam nie mesti depa nie muncul😂 - #regrann 

Recent Posts

[ PESERTA TAKAFUL ] Walaupun anda tidak pernah membuat sebarang tuntutan, dalam tak sedar anda sentiasa bersedekah. Kerana sumbangan anda membantu peserta lain di kala mereka ditimpa musibah. Inilah dia takaful. Saling bantu membantu dan jamin menjamin antara peserta. Tahniah jika anda adalah penyumbang takaful. #greateasterntakafulmy  #greateasterntakaful  #greateasterntakafulberhad  #sedeqah  #sedekah  #amaljariah  #donesedekah  #kefahaman  #takafu  #ingatmengingati  #peringatan  #perkongsian  kr: masrinie s

Berbaki 7 hari lagi Ramadhan. Semoga kita bertemu dgn Lailatul Qadr. #ramadhan  #ramadhan2019  #malamtujuhlikur  #syukur  #alhamdulillah 

Alhamdulillah, selesai bagi minggu ke-2 Pemberian ikhlas dari tangan2 kecil anak EKSAN dan warganya. . #Donesedekah  #ikhlasdarihati  #salamramadan  #ekhsanaspiration  #ekhsaneducation  #pusattuisyenekhsan  #pusattuisyen  #tuition 

- S E D E K A H. . InsyaAllah di bulan mulia ini bolehlah ringankan tangan menghulurkan sedekah. Sama ada derma ke masjid atau belanja org berbuka. Tak pon belanja kawan moreh pon boleh. Huhu. Mana² jelah. . ❝ Sedekah itu tidaklah mengurangi harta ❞ . InsyaAllah sama² amalkan. . . Ilustrasi/Pelukis 👨‍🎨 : @abemat.usul.studio  #sedekah  #ramadan  #ramadhan  #donesedekah  #komikdakwah  #komikmalaysia  #komikRamadan  #abeMat  #abematusul  #daiekreatifventure  - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ ☛ DIPERSILAKAN ☚ ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan  -

#donesedekah  🤭 Sedekahkan duit orang lain hahhahahhahaa. Cuti wesak jom mereput!

Bukan nak menunjuk bukan nak riak, nak terapkan nilai sedekah buat anak2 EKHSAN dan warganya. Sebelum mendatangkan fitnah menabur tohmah, kami kotakan janji tanpa sembunyi. Biar foto ini menjadi saksi . #donesedekah  #ekhsaneducation  #ekhsanaspiration  #pusattuisyenekhsan  #pusattuisyen 

SEDEKAH . KEDATANGAN bulan Ramadan sangat dinantikan oleh setiap mukmin. Ini kerana bulan Ramadan banyak kelebihan dan ganjaran yang dijanjikan oleh Allah SWT. Salah satu amalan yang dijanjikan ganjaran adalah dengan bersedekah. Sedekah adalah sesuatu pemberian yang dilakukan dengan ikhlas tanpa dibatasi oleh jumlah tertentu dengan tujuan mahu mendekatkan diri kepada Allah. Ketahuilah, Allah melipatgandakan pahala orang yang bersedekah. Ini dapat dibuktikan melalui firman Allah dalam surah Al-Hadid ayat ke 18 yang bermaksud : “Sesungguhnya orang-orang yang bersedekah baik lelaki mahupun perempuan dan meminjamkan kepada Allah pinjaman yang baik, nescaya akan dilipat gandakan (ganjarannya) kepada mereka dan bagi mereka pahala yang banyak”. JOM SEDEKAH GUYS, AMALAN MULIA, TAMBAH PAHALA, CUCI DOSA😇😇😇 . #donesedekah  #ekhsaneducation  #ekhsanaspiration  #pusattuisyenekhsan  #pusattuisyen 

Salam Ukhwah Asbab Sedeqah . Kdg2 kita berurusan dengan dunia lupa nak berurusan dengan yang Maha Esa. Sedangkan segala Rezeki yang kita dapat adalah rezeki dariNya. . Jadi sebelum Rezeki kita sampai pada kita dahulukan urusan denganNya melalui sedeqah. Inshaa Allah akan datang Rezeki yang tak disangka sangka. . " Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah niscaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar. Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya, dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah niscaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya.” (QS. At-Thalaq: 2-3). . #donesedekah  #ekhsanaspiration  #ekhsaneducation  #pusattuisyen  #pusattuisyenekhsan 

SEDEKAH. . InsyaAllah di bulan mulia ini bolehlah ringankan tangan menghulurkan sedekah. Sama ada derma ke masjid atau belanja org berbuka. Tak pon belanja kawan moreh pon boleh. Huhu. Mana2 jelah. . "Sedekah itu tidaklah mengurangi harta" . InsyaAllah sama2 amalkan. . #sedekah  #ramadan  #ramadhan  #donesedekah  #komikdakwah  #komikmalaysia  #komikRamadan  #abeMat  #abematusul  #daiekreatifventure 

Kebanyakan orang akan lebih banyak bersedekah di bulan Ramadan. Tetapi betulkah niat mereka ikhlas kerana Allah atau hanya untuk menunjuk-nunjuk? #DoneSedekah  boleh menimbulkan sifat riak seseorang yang bersedekah. Kita dengarkan perkongsian @ustazahnurulhidayah  dan instafamous @faizdickievp  tentang topik ini dalam @pinkpointshow  jam 2 petang ini di TVAlHijrah. #pinkpoint  #sedekah  #riak  #ikhlaskeranaAllah  #ramadan  #digitaltvh  #tvalhijrah 

Di bulan Ramadan yang mulia ini, kita perlulah perbanyakkan sedekah. Tetapi adakalanya sedekah ini boleh menimbulkan riak. Benarkah? Bersama dengan panel kami hari ini membincangkan topik #DONESEDEKAH  di Pink Point. Jam 2 petang ini di @tvalhijrah114  . #pinkpointshow  #awakcakapapa  #tvalhijrah114  #ramadanmenyuci 

ALHAMDULILLAH bersyukur masih diberi lagi merasa bulan Ramadhan pada kali ini. Bulan yg akan penuh dengan : #Donesahur . #Doneberbuka . #Doneterawih . #Donesedekah . #Donetakseharusnyaaku . 😂🤣 ___________ Dannnn jangan lupa #Doneminumperla . Puasa2 ni bdn akan cpt dehydrate. Jadi pastikan minum air secukupnya. Untuk membantu badan lebih bertenaga sepanjang hari jangan lupa Perla coffee exclusive! Kulit cantik badan ideal. . . . #perlacoffee3in1  #raya2019  #bajuraya2019  #kulitcantik  #slimmingproduct  #perlacoffeeexclusive  #teamciknana  #perlachoc 

Anakku, kalau pergi surau atau masjid, mengaji atau bersedekah, make sure ambil gambar dan post ke media sosial tau? Baru la orang akan percaya kita ni orang baik-baik. #jangankecamsis  #sisikuttrendje  #donesolat  #donewirid  #donezikir  #donetahajud  #donedua  #donemengaji  #donesedekah  #terunakimchi_ 

Simpan tak kaya, bagi tak miskin. Apakah ia? 😏 • Itulah sedekah😇 • Nah! I sedekahkan senyuman Sundae 😘 • #donesedekah  #sundayfunday  #bukansitopimerahtapisitudungputih  #bukanjugacikepaltapiciktembikai 

Semoga senyuman ini dapat memperberatkan timbangan amal di akhirat kelak😜 #donesedekah 

Senyum laguni ok dak ampaa😌 Lama tak mention Done #DoneSedekah  #SenyumJe 

Share your smile with the world 😊💛🌻 #DoneSedekah  #senyumitusatusedekah 

If you don’t do wild things while you’re young, you’ll have nothing to smile about when you’re old

Smile💖 #donesedekah  🙊

Setiap orang ada kelebihan tersendiri . Jangan lah menghina kekurangan sesorang tu dengan sengaja . #donedakwah  #donesedekah 

Sebenarnya mak kita marah kita tiru piil manusia yang be like #donesolat , #donesedekah  Tapi alah...sekali sekala je pun tayang diri kehkeh #catheals  #kucingpunsukasejadah 

Team JONAS XI ni je yang aku sokong time world cup. Brazil.ke German ke Panama ke lagi baik makan lemang. #JonasXi  #worldcup2018  #doneSedekah 

Senyum-mu di depan saudara-mu adalah sedekah 😊 . #donesedekah 

#donesahur  #doneberbuka  #donetarawih  #donesedekah  dah ke? Rebut peluang ramadhan dgn bersedekah... #ijcm  #ipoh  #sedekah  #buburlambuk  #iftar  #taiping 

Cinta boleh dibeli , perempuan boleh dicari tetapi sahabat dan kenagan bersama mereka sukar untuk dicari #salamjumaat  #donesolat  #donesedekah  #doneselawat 

Hahahhaa Caption sindiran halus... 😊 . Regrann from @fikryibrahim  - @bismillahadduha  thank you for having me. Thank you @dianaamir  @raqibmajid  @pencetusummah_amin  & doktor! #donesolat  #doneterawikh  #donepuasa  #donesedekah  #dan  semua itu pembohongan _________________________ #FikryIbrahim  #FikryLawakSolo  #FikryIbrahimTeam  #FikryIbrahimTeamSG  #FikryFamilia 

@bismillahadduha  thank you for having me. Thank you @dianaamir  @raqibmajid  @pencetusummah_amin  & doktor! #donesolat  #doneterawikh  #donepuasa  #donesedekah  #dan  semua itu pembohongan

#donesedekah  😌 Kepada yang hendak menderma kaunter akan dibuka sehingga jam 4.30 petang didewan Serbaguna Pejabat daerah /tanah klang. 😘

Dengar cite org perak lawa2...hahahahaha... Senyummmmmmm ckit... 😁😁 #donesedekah  #salamjumaat  #riakkecil 

From taiping with rain..🌧 #Repost  @muhd.ammar95  (@get_repost ) ・・・ Senyum itu sedekah ☺️ #Donesedekah 

Bukan setakat yg ni je ada.. lgi #doneiftar  #donesahur  #donetahajjud  #donesedekah  dpt yg mcm ni #silameninggal  @Regrann  from @kakishare.my  - Stanby malam nie mesti depa nie muncul😂 - #regrann 

Jadilah seperti Pakman. No more #donetolonganjingtersepit  #donebagiderma  #donesedekah  #donedonedone ! . Jom tag rakan2 anda. Support & follow @nok_kecek  @nok_kecek