#jomkenal Stroies

188 Posts

Top Posts

Jom taaruf @aniqmuhai  ๐Ÿ˜ . 1. Hafiz Quran 30 juzuk, lepasa Darul Quran (DQ) 2. Kerjaya sekarang, guru Tahfiz 3. Bujang lagi 4. Penulis buku Kerana Aku Sayang (ada jual di @booxtall ) 5. Hobi : Menyanyi 6. Ada keluarkan single terbaru (yang takde keluar kat mana2, kecuali CD beliau). . P/s Siapa yang beli buku Aniq secara online @booxtall  sahaja dapat CD single terbaru Aniq! Semua sekali ada 6 lagu ๐Ÿ˜Ž . Dah tu je. Ada siapa2 nak tambah? . #booxtall  #taaruf  #penulis  #aniqmuhai  #aniqmuhaimin  #dq  #hafiz  #huffaz  #keranaakusayang  #istighfarapparel  #istighfar  #30juzuk  #ijtimakhuffaz  #hobi  #penyanyi  #bbnu  #jomkenal  #kenalke  #kas  #penangankas  #single  #shahalam  #hq  #TarbiahSentap  #isbirofficial  #bujang  #jomblo  #senyum  #smile  #braces 

Jom kenal warna dalam bahasa arab... ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ #warna  #kanakkanakriang  #jomkenal  #bahasaarab 

#JomKenal  ๐Ÿ˜ ๐ŸŒนSTOKIS&AGENT UMAIMA๐ŸŒน KL & SELANGOR : 1.S.Alam/Batu Pahat +201115271528/+60123660530 @souq.mumtazz (Stokis) 2.KL 0139252112 @jaiezzany (Stokis) 3.Putrajaya/S.Alam 0192654255 @khairul_azli (Stokis) 4.KL/Ukay Perdana/Bkt Bintang 0192804225 @umaimabestgiler (Stokis) 5.Tmn Melawati/Ampang 0132914441 @ticer_belle (Stokis) 6.Tmn Melawati/ Keramat /Wngsa Maju 0176515305 @wani_ami (Stokis) 7.KL/Selangor 0173630412 @eveusun (Stokis) 8.Jln Klang Lama/mid valley/taman medan 0147263909 @ratubeautyshop3  9.Hulu Kelang/Ampang(Melawati, Bkt Antarabangsa, Ampang Point) 0192365249 @winaz_beautynhealth  10.Rawang/Hulu Selangor/T.Malim 0122277079 @bunga77  11.Putrajaya 0199791593 @ainaa_muhammed11  12.Batu Caves/ Selayang 0172937834 @farihadamiacollection  13.Setiawangsa 0193359605 @kasihkuaina  14.Putrajaya 0126981398 @arenie27  15.Subang/Sg.Buloh/UM @Azianma  0193442490 16.UIA Gombak 0133238577 @sueafifi_14 /@sumaris_  17.Kota Damansara 0133877518 @busymomosh.my  18.Banting/klia/morib/jenjarom 0176475258 @umaimabanting  19.Gombak 0134651010 @ummusofiyya  NEGERI SEMBILAN : 1. Seremban 01116500371 @nadzirah.shop.on9shop  2.Tampin/Rembau 0197773700 @asia78  KELANTAN : 1.Kelantan 0189136469 @liyana104  2.Bachock/P.Puteh/Tok Bali/Kubang Kerian/Pasir Tumboh/Besut 0199212992 @min_mnf  PULAU PINANG : 1.Pulau Pinang 0192037806 @ilham_syahid  2.Penang/Perak 0194738187 @ummu_su  3.Penang/Bertam 0134574805 @susu_umaimapenang  MELAKA: 1.Melaka 0197170124 @musleemaa_umaima_melaka (Stokis) 2.Melaka 0136133118 @dillahfazy  TERENGGANU: 1.Terengganu 0197170124 @mrsbulan (Stokis) SABAH: 1.Kota Kinabalu 0195848547 @wani_apin  JOHOR: 1.Johor 0197775221 @azielazainul.umaima.johor (Stokis) 2.Pasir Gudang 0177694594 @mama_athiera  3.Yong Peng/Chaah/Labis 0177119265 KUANTAN: 1.Sg Isap 0139833007 @ezzatynawawi  KEDAH: 1.Sg Petani/Gurun/Bertam/Kepala Batas/Bukit Mertajam 0126454581 @Arzleen  2.Jitra 0196688598 @in_sya03  PERAK : 1.Parit 0175356916 @umaima.perak  SINGAPORE : 1.Singapura +6582228996/6586856546 @gracioushealthnbeautywellness (Stokis) 2.Singapore +65 97225352 @nyzalola  3.Singapore +6584982401 @Umaima_dTemasek  4.Singapore 6598563123 @norish_health_n_beauty  5.Singapore 86076453/97376102 @sunubil 

HELLO!! HELLO!! ๐Ÿ‘‹๐Ÿป Harini kak Bell nak ajak korang bersembang sikit. Boleh? Hehe. Korang tau ke siapa founder Blossom Cube? Siapa yang dah tau tu shhhhh (especially family and friends ๐Ÿค๐Ÿค). Yang taktau tu, jom baca. Org kata tak kenal maka tak cinta ๐Ÿ’– Ye tak? โ€”- Siapa yang pernah beli dengan BlossomCube through booth and offline, maybe pernah berjumpa la dgn diorg ni. Kekadang diorg join buat sales, kekadang diorg bagi staff yang incharge. โ€”- Terciptanya Blossom Cube ni adalah atas dasar kecintaan founder ni terhadap beg, tapi dorg suka design yang cantik and nampak...ermm...org kata...nampak ada taste lah! Jadi nak berkongsi design yang dorg rasa nampak cantik dengan org lain. โ€”- Founder ada 3 orang. Miss F, Miss T and Miss D. Blossom Cube mula-mula dulu jual shawl jeeee hehe. Masa tu tengah trend shawl sana sini (March 2015) and 2-3 bulan lepas tu baru diorg start keluarkan handbag. Nak tau sambungan lagi tak? Komen NAK NAK NAK NAK ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ. โ€”- **pssst : Kak Bell ada projek baru ni. Kalau nak tahu, kena la selalu update dengan page ni ๐Ÿค‘๐Ÿค‘๐Ÿค‘ #sembangbc  #jomkenal  #nakhadiahmisterike  #tungguuuuprojekbarukakbell 

Raya2 jgk tp hakak nak share testimoni FEMININE WASH JSD Haaa, Meh2 nk share testimoni๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ A : sis, feminine wash ni lain la dr yg lain.. B : apa yg lainnya dik? A : feminine wash ni best,dia rasa berangin je..sejuk2 gitu..hilang rasa gatal2, rasa selesa je..๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š B : Oo.. Memang la dik, feminine wash ni kan medicated feminine wash..ianya mengubat segala mslh adik.. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ A : lps ni mmg xkan tukar yg lain la sis, sy dah jatuh cinta dgn feminine wash JSD ni..๐Ÿ˜๐Ÿ˜ B : terima kasih dik.. Nak repeat order bgtau ya.. Apa lg kwn2 smua.. Medicated Feminine Wash JSD ni mmg TERBAIKK dr yg lain..RM68 TAPI boleh tahan smpai 2 bulan+ !!!๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ 0166518364 #jsdrawang  #emas  #goldmedal  #senyum_senget  #semenanjung  #sabah  #sarawak  #jsdselangor  #jsdrawang  #jomkenal  #FeminineWashJSD  #seju  #segar  #selesa 

Di sebalik papan putih yang banyak berjasa bila waktu belajar.๐Ÿ‘๐Ÿ’ž . . Sediakan diri & jangan dilupa sebotol air putih. Pengulangan tak dikira. Baca Baca & Baca.๐Ÿ˜Š . . #NNI  #StartFromBasic  #JomKenal  #MencariHuruf  #YokBacaNombor2Tu  #throwback  #NeuroNadiInternational 

Jom kenal Talbinah @ Talbeenah. Serbuk Talbinah diperbuat dari biji barli yang dikisar dengan sekamnya. Bijirin Barli kaya dengan fiber, vitamin dan mineral-mineral penting, Dan tidak mengandungi kolesterol seperti bijirin yang lain. โ€ข Antara Khasiat barli: Menurunkan pasar kolesterol dalam darah. Mengurangkan risiko penyakit barah dan jantung. Menyejukkan badan. Mengurangkan berat badan. Mengawal kencing manis. โ€ข Cubalah talbinah kami. InshaAllah banyak manfaat untuk seisi keluarga. #talbinah  #talbeena  #talbeenah  #alazharsunnahfood  #sunnahfoods  #makanansunnah  #jomkenal  #jombeli  #talbinahoriginal  #talbinahasli  #talbinahpertamadiMalaysia  #buatanMalaysia  #talbinahtanpapengawet  #talbinahutama  #resipiazali  #carapemakanansihat  #makanangenius  #talbinahmurah  #talbinahmakanansunnah  #beliyangoriginal  #talbinahori  #talbinahmalaysia  #talbinahkualalumpur  #talbinahselangor  #beliyangasli  #talbeenaperisaasli  #talbinahperisaasli 

Sedang bersiap utk rancangan #gameshow  #jomkenal  #tvi  bersama @shieraijoy 

Recent Posts

#Repost  @jaynaziffriends_kl  โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข #Repost  @jayzfantastic  โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข Kenali @jaynazif_official  aka Atan Makcun @jaynazif_official  ni siapa? Follow ig @jaynazif_official  Boleh Google Jay Nazif atau search di Youtube ok guys. ๐Ÿ’š๐Ÿ’š๐Ÿ’š #siapa  #whoisjaynazif  #whoisthis  #siapakah  #artis  #artist  #youngman  #youngguy  #anakmuda  #ikon  #ikonkemanusiaan  #ikonpulaupinang  #banyakbacabanyakrasa  #google  #youtube  #instagrammers  #penyanyi  #pelakon  #student  #jomkenal  #gettoknow  #toknowhimistolovehim  #takkenalmakatakcinta  #jaynazif  @jaynazif_official 

#Repost  @jaynaziffriends_kl  โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข #Repost  @jayzfantastic  โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข Ada yang tak tahu @jaynazif_official  ni siapa? Boleh Google atau Cari di Youtube ok guys. ๐Ÿ’š๐Ÿ’š๐Ÿ’š #siapa  #whoisjaynazif  #whoisthis  #siapakah  #artis  #artist  #youngman  #youngguy  #anakmuda  #ikon  #ikonkemanusiaan  #ikonpulaupinang  #banyakbacabanyakrasa  #google  #youtube  #instagrammers  #penyanyi  #pelakon  #student  #jomkenal  #gettoknow  #toknowhimistolovehim  #takkenalmakatakcinta  #jaynazif  @jaynazif_official 

#Repost  @jayzfantastic  โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข Ada yang tak tahu @jaynazif_official  ni siapa? Boleh Google atau Cari di Youtube ok guys. ๐Ÿ’š๐Ÿ’š๐Ÿ’š #siapa  #whoisjaynazif  #whoisthis  #siapakah  #artis  #artist  #youngman  #youngguy  #anakmuda  #ikon  #ikonkemanusiaan  #ikonpulaupinang  #banyakbacabanyakrasa  #google  #youtube  #instagrammers  #penyanyi  #pelakon  #student  #jomkenal  #gettoknow  #toknowhimistolovehim  #takkenalmakatakcinta  #jaynazif  @jaynazif_official 

Hashtag โ€ข Cara memasak talbinah โ€ข Campurkan 200ml air suhu bilik, 200ml susu, 4 sudu besar serbuk talbinah dan gula perang secukup rasa. Gaul semua bahan dan nyalakan api sederhana besar. Setiasa gaul supaya talbinah masak dengan rata. Masak sehingga mendidih. โ€ข Jangan masak menggunakan air panas โ€ข Jangan gunakan gula putih โ€ข Gula perang boleh digantikan dengan madu #talbinah  #talbeena  #talbeenah  #alazharsunnahfood  #sunnahfoods  #makanansunnah  #jomkenal  #jombeli  #talbinahoriginal  #talbinahasli  #talbinahpertamadiMalaysia  #buatanMalaysia  #talbinahtanpapengawet  #talbinahutama  #resipiazali  #carapemakanansihat  #makanangenius  #talbinahmurah  #talbinahmakanansunnah  #beliyangoriginal  #talbinahori  #talbinahmalaysia  #talbinahkualalumpur  #talbinahselangor  #beliyangasli  #talbeenaperisaasli  #talbinahperisaasli 

Jom kenal Talbinah @ Talbeenah. Serbuk Talbinah diperbuat dari biji barli yang dikisar dengan sekamnya. Bijirin Barli kaya dengan fiber, vitamin dan mineral-mineral penting, Dan tidak mengandungi kolesterol seperti bijirin yang lain. โ€ข Antara Khasiat barli: Menurunkan pasar kolesterol dalam darah. Mengurangkan risiko penyakit barah dan jantung. Menyejukkan badan. Mengurangkan berat badan. Mengawal kencing manis. โ€ข Cubalah talbinah kami. InshaAllah banyak manfaat untuk seisi keluarga. #talbinah  #talbeena  #talbeenah  #alazharsunnahfood  #sunnahfoods  #makanansunnah  #jomkenal  #jombeli  #talbinahoriginal  #talbinahasli  #talbinahpertamadiMalaysia  #buatanMalaysia  #talbinahtanpapengawet  #talbinahutama  #resipiazali  #carapemakanansihat  #makanangenius  #talbinahmurah  #talbinahmakanansunnah  #beliyangoriginal  #talbinahori  #talbinahmalaysia  #talbinahkualalumpur  #talbinahselangor  #beliyangasli  #talbeenaperisaasli  #talbinahperisaasli 

Jom kenal Arabic gum. Arabic gum @ Gam Arabic berasal daripada pokok Acacia senegal, ia juga diperoleh dari pokok Acacia seyal (sebelum ini dikenali sebagai Vachellia seyal). Info credit to RootofScience.com #jomkenal  #arabicgum  #gamarabic  #alazharsunnahfood 

Ya Allah cumel sangat budak ni,๐Ÿ˜ sian dia...alhamdulillah eczema dia dh reda. Berkat HARO sleeping mask, in sya Allah adikni sihat yg brkekalan...amin #Haro  #harosleepingmask  #harohq  #ORGANIK  #NATURAL  #harokelantan  #pure_natural_organic  #pure  #alhamdulillah  #syukur  #halalantoyyiban  #tanpasintetik  #jomkenal  #ilmu  #berguna  #terbaik  #terbaikdariku  #haroalwayswithyou  #cintahati  ๐Ÿ’“ #jomhebohkan  #originalhq 

Di sebalik papan putih yang banyak berjasa bila waktu belajar.๐Ÿ‘๐Ÿ’ž . . Sediakan diri & jangan dilupa sebotol air putih. Pengulangan tak dikira. Baca Baca & Baca.๐Ÿ˜Š . . #NNI  #StartFromBasic  #JomKenal  #MencariHuruf  #YokBacaNombor2Tu  #throwback  #NeuroNadiInternational 

update satu gambar ig baru๐Ÿ˜‹hai follower dan rakan ig baru..panggil kite in_cik_iss ๐Ÿ˜˜โœŒ #igbaru  #iglamahilang  #salamsayang  #salamkenal  #jomkenal 

Ahboy with kawan with adiek #Jomkenal  #bukanbiasherbiasher 

#jomkenal  Lelaki berbaju melayu kelabu dalam video klip #jomraya  @aliffsyukriterlajaklaris  #selanjutnyadiblogedtv  / kredit: @ghazi_ml 

Wajah ini telah memandang wajah yang telah memandang wajah Kekasih, Rasulullah SAW โš˜๐Ÿ’š Sheikh Sobur . Kumpulkan kami dan keluarga bersama Nabi SAW kekal di Syurga, ya Rabb! . #taklayak  #salamRamadhan  #JomKenal  #ulama  #turkey 

Ada stok. Telegram/WA 0166829066 Harga: RM19.00 exc postage Buku ini adalah buku siri bacaan Iqra' untuk membimbing anak-anak belajar membaca Al-Quran. Ia mengandungi huruf-huruf bacaan beserta gambar yang menarik bagi mengambarkan huruf tersebut. Buku ini dapat menarik minat anak-anak untuk belajar Al-Quran kerana kaedah dan gambar-gambar yang terdapat dalam buku ini menarik dan berwarna warni. Di samping itu, anak-anak juga dapat mempelajari hukum-hukum berkaitan Al-Quran seperti tanwin, tanda sukun, hukum nun sakinah, hukum mad, cara waqaf dan sebagainya. #iqra  #belajarngaji  #jomngaji  #buku  #kitab  #jombaca  #jomkenal  #kenaljawi  #belajarjawi  #belajar  #alquran 

Kelima, โ€œApa yang paling ringan di dunia ini?โ€ Ada yang menjawab : โ€œkapas, angin, debu dan daun-daunanโ€ . Semua itu BENAR kata Imam Ghozali, tapi yang paling ringan di dunia ini adalah MENINGGALKAN SHOLAT. (QS.An-Nisa [4] : 103. โ€œMaka apabila kamu telah menyelesaikan shalat (mu), ingatlah Allah di waktu berdiri, di waktu duduk dan di waktu berbaring. Kemudian apabila kamu telah merasa aman, maka dirikanlah shalat itu (sebagaimana biasa). Sesungguhnya shalat itu adalah kewajiban yang ditentukan waktunya atas orang-orang yang berimanโ€. Gara-gara pekerjaan, kita meninggalkan sholat gara-gara bermusyawarat, kita meninggalkan sholat. Dan pertanyaan keenam adalah, โ€œApakah yang paling tajam di dunia ini?โ€ Murid-muridnya menjawab dengan serentak : โ€œpedangโ€. BENAR, kata Imam Ghozali, tapi yang paling tajam adalah LIDAH MANUSIA. QS. Al-Ahzab [33] : 19. โ€œMereka bakhil terhadapmu apabila datang ketakutan (bahaya), kamu lihat mereka itu memandang kepadamu dengan mata yang terbalik-balik seperti orang yang pingsan karena akan mati, dan apabila ketakutan telah hilang, mereka mencaci kamu dengan lidah yang tajam, sedang mereka bakhil untuk berbuat kebaikan. Mereka itu tidak beriman, maka Allah menghapuskan (pahala) amalnya. Dan yang demikian itu adalah mudah bagi Allahโ€. Karena melalui lidah, ,manusia selalu menyakiti hati dan melukai perasaan saudaranya sendiri. Follow Me @ilmu_business  #rezeki  #sabar  #cuticutimalaysia  #rindu  #cintakarenaallah  #sayangallah  #sayang  #ilmu  #kongsiilmu  #carirezeki  #carinstagram  #igmalaysia  #igshopmalaysia  #hati  #berubah  #kasih  #terimakasih  #kasihsayang  #ayah  #ibu  #rasa  #berjaya  #anaksolehah  #solat  #cinta  #comel  #business  #jomkenal  #sunah 

Beza Antara Orang Gagal & Orang Berjaya. Mencipta Atau Menunggu Peluang ? Kegagalan atau kejayaan seseorang itu bergantung sejauh mana ia menggunakan peluang yang ada. Peluang merupakan sesuatu yang ditunggu-tunggu bagi sesetengah orang. Ada yang menggunakan kesempatan yang ada denganย merebut serta melaksanakan semaksima yang mungkin. Dan ada juga yang hanya menantikan peluang itu tiba di depan mata. Bila peluang itu tiba, malangnya ia tak nampak. Lebih teruk buat-buat tak nampak. Orang gagal. Peluang adalah sesuatu yang mereka harapkan setiap hari. Jika tidak ada peluang, maka tidak ada harapan bagi mereka. Itu cuma alasan sebenarnya. Apa yang mereka perlukan hanyalah menggunakan apa yang ada pada diri sendiri untuk memulakan sesuatu. Bukan sekadar menanti peluang. Hanya dengan memulakan sesuatu, bila tiba masanya peluang itu akan datang dengan sendirinya. Orang seperti ini samalah seperti orang yang memakai kacamata hitam di tengah malam yang gelap gelita. Tidak dapat membezakan warna di depan mata. Biarpun di depan warna yang terang, jika salah cara melihat tetap menjadi ย gelap gelita. No point. Apa yangย perlu dilakukanย hanyalah menanggalkan kacamata hitam itu & mula nyalakan lilin. Walaupun cahayanya kecil & malap, tapi sudah cukup untuk menerangi jalan. Tahu hujung pangkal mana tempat nak dituju. Mana tempat nak berpaut. Orang gagal juga suka mensia-siakan peluang. Kemudian ia akan menyalahkan semua yang ada bila gagal menggunakan peluang tersebut. Semua tak betul. Semua tak kena. Kecuali diri sendiri. Mereka akan mengulang proses ini berulang kali. Menunggu peluang datang di depan mata. Kemudian mensia-siakannya. Dan menyalahkan orang di sekeliling jika gagal. Mereka juga kadang kala mengambil masa untuk berfikir terlalu lama, sehingga sering kali peluang itu pergi begitu sahaja. Follow Me @ilmu_business  Follow Me @ilmu_business  Follow Me @ilmu_business  #viral  #igbisnes  #igshopmalaysia  #igmalaysia  #rezeki  #sunah  #doa  #jomkenal  #jom  #rezeki  #gagal  #berubah  #berjaya  #malay  #tv3  #bisnesonline 

Assalamualaikum semua .. Harap semua sihat sejahtera.. Harap apa yg sy kongsi selama boleh brtambah ilmu anda dan juga bleh bantu anda smua .. Sapa ii yg ad ilmu kongsi je kt komen sy atau kt status .. sy sama mcm anda mcm anda semua sedang mencari ilmu.. Kepada semua yg follow sy, sy ucapkan terima kasih.. Follow Me @ilmu_business  Follow Me @ilmu_business  Follow Me @ilmu_business  #sabar  #cuticutimalaysia  #rindu  #cintakarenaallah  #sayangallah  #sayang  #ilmu  #ilmubusiness  #kongsiilmu  #carirezeki  #carinstagram  #igmalaysia  #malaysiakini  #igshopmalaysia  #hatiperempuan  #berubah  #terimakasih  #kasihsayang  #berjaya  #anaksolehah  #solat  #cinta  #comel  #cantik  #business  #jomkenal  #malay  #islam  #sunah 

4. Perbanyakan bersedekah Sedekah antara amalan sunat yang dituntut dalam Islam kerana selain dapat menyucikan harta kita, harta yang diberi dapat membantu bagi mereka yang memerlukan dan mengeratkan hubungan sesama manusia. Dalam al-Quran, Allah S.W.T menuntut kita membelanjakan harta dan rezeki yang diperoleh sebaiknya. โ€œMereka bertanya kepadamu (wahai Muhammad): apakah yang akan mereka belanjakan (dan kepada siapakah)? Katakanlah: Apa jua harta benda (yang halal) yang kamu belanjakan maka berikanlah kepada: Kedua ibu bapa, dan kaum kerabat, dan anak-anak yatim, dan orang-orang miskin, dan orang-orang yang terlantar dalam perjalanan. Dan (ingatlah), apa jua yang kamu buat dari jenis-jenis kebaikan, maka sesungguhnya Allah sentiasa mengetahuiNya (dan akan membalas dengan sebaik-baiknya).โ€ย (Surah al-Baqarah ayat 215) 5. Memakai pakaian yang elok Memakai pakaian yang elok sangat dituntut terutamanya pada ketika hendak menunaikan solat. Tambahan pula, pakaian yang elok akan memperlihatkan identiti dan peribadi sesorang Muslim terhadap orang lain. Cukup sekadar memakai pakaian yang bersih dan nampak cantik. Tidak perlu sentiasa membeli pakaian baru sedangkan pakaian lama masih elok kerana takut berlaku pembaziran. 6. Memakai wang-wangian Memakai wang-wangian antara amalan sunat yang digalakkan sebelum solat seperti bau di syurga juga adalah wangi. Akan tetapi, wangian yang dipakai hanya cukup sekadar keperluan kerana jika berlebihan dikuatiri akan menganggu jemaah lain yang turut sama menunaikan solat. 7. Perbanyakkan Zikrullah dan Doa Berzikir dan berdoa tidak terhad ketika selepas solat sahaja, malah amalan ini juga sangat digalakkan ketika memulakan pekerjaan dan menyudahinya. Pada hari Jumaat terdapat waktu mustajab untuk berdoa berdasarkan pendapat majoriti ulama iaitu makbulnya doa yang dibaca di antara dua khutbah, iaitu ketika imam sedang duduk antara khutbah pertama dan khutbah kedua. Follow Me @ilmu_business  #ibu  #emak #rasa  #berjaya  #suami  #isteri  #anaksolehah  #solat  #cinta  #comel  #cantik  #business  #jomkenal  #malay  #islam  #sunah 

15. Berhenti bina hidup anda atas impian orang lain dan bukan impian anda sendiri! Ramai orang, yang tanpa sedar hidup atas impian orang lain. Mereka hidup mengikut apa yang orang lain rasakan terbaik untuk mereka. Mereka hidup bergantung kepada apa yang orang lain fikir yang terbaik untuk mereka, apa yang rakan-rakan, musuh, guru-guru, kerajaan dan apa yang media rasakan terbaik untuk mereka. Sehinggakan, mereka tak pedulikan jeritan hati mereka sendiri, yang meronta-ronta untuk lakukan sesuatu yang berbeza dan bermanfaat. Mereka sangat sibuk menggembirakan orang lain, dengan membina kehidupan mengikut apa yang orang lain mahukan tetapi hati mereka tidak gembira. Sampai bila? Sehinggakan mereka tidak ada kuasa untuk mengawal diri sendiri. Mereka lupa, apa yang buatkan mereka gembira, apa yang mereka mahu, apa yang mereka kehendaki. Sampai satu tahap, mereka lupakan tentang diri sendiri. Anda hanya ada 1 kali peluang untuk hidup, hidup yang anda ada sekarang. Hiduplah sebaiknya, miliki kehidupan anda sebaiknya dan jangan biarkan pandangan orang lain menganggu anda dari mengharungi hidup anda sendiri mencapai impian anda. Ingat petikan hadis Nabi saw, sebaik-baik manusia adalah manusia yang bermanfaat kepada ramai orang lain. Follow Me @ilmu_business  Follow Me @ilmu_business  Follow Me @ilmu_business  #berubah  #kasih  #terimakasih  #kasihsayang #ayah  #ibu  #emak #rasa  #berjaya  #suami  #isteri  #anaksolehah  #solat  #cinta  #comel  #cantik  #business  #jomkenal  #malay  #islam  #sunah 

PRODUK BARU DARI AABEAUTY CINONET SABUN MUKA DAN BADAN... #JOMKENAL  #JOMCUBA  #PRODUKHOMEMADE 

Jom kenal warna dalam bahasa arab... ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ #warna  #kanakkanakriang  #jomkenal  #bahasaarab 

Yow!!!!! Jhom chelphie!!!! Hahahah #Assalamualaikum  #jomkenal  #jomjomkenalkitaboringnih 

Haiii Assalamualaikum semua! ๐Ÿ™๐Ÿฝ๐Ÿ˜Š. . Sebenarnya ada satu azam 2018 yang masih belum terlaksana. Iaitu nak buat sesi ice breaking dengan rakan rakan Facebook dan Instagram. . Diam tak diam friends facebook dah mencecah 4998 friends, kebanyakan nya adalah rakan rakan baru. Mesti ramai yang belum kenal, jadi apa kata kita buat sedikit sesi ice breaking. Okay ke okay? . . Start dengan saya Syawana, tinggal di Melaka. Saya by profession adalah seorang engineer dan menjalankan Freelance Tour Service untuk open dan Private trip. Secara khususnya terutama untuk para wanita, antara matlamat utama adalah menjadi sebuah platform Safe Travel Trip for Ladies. ๐Ÿค—๐Ÿ’–. .. Sebab itu ada Ladies Trip, supaya lebih ramai para wanita mengembara dan menambah kenalan baru. Kalau join single pun tak ada masalah sebab balik nanti confirm jadi geng! ๐Ÿ˜. . InsyaAllah selepas ini saya akan banyak berkongsi tips dan trick untuk travel. Dan lebih banyak travel tips untuk para wanita. Jadi kalau nak make sure sentiasa dapat info boleh follow status update ya! Semoga dapat memberi manfaat pada semua. . Untuk melihat sebarang Trip yang saya uruskan boleh jalan jalan melawat di Page @yourtravelbugs  . Kesemua di situ adalah update info Trip โœŒ๏ธ๐Ÿ˜‰. . . Untuk TIPS AND TRICK posting pertama, agak agak nya apa pilihan anda semua? Sudi sudi beri pendapat dan sudi sudilah kenalkan diri yok! Now your turn! ๐Ÿ™๐Ÿฝ . . . Ps : Kredit posting ini pada sis @amiratieee  yang memberi inspirasi untuk ini. Takes a lot of courage untuk introvert like me! ๐Ÿคญ. . . #nsmsharing  #icebreaking  #jomkenal  #travelblogger  #travelgram  #travellers 

Jomm mahasiswa/i sekalian. Nak berjumpa dengan mereka? Nantikan malam ni. Mereka melapangkan masa untuk beramah mesra dengan anda. ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ’ช . #jomkenal  #supportIM  #keranamahasiswauntukmahasiswa  #janganlupamengundi  #IdentitiMahasiswaUTM  #StudentCareUTM 

Jom taaruf @aniqmuhai  ๐Ÿ˜ . 1. Hafiz Quran 30 juzuk, lepasa Darul Quran (DQ) 2. Kerjaya sekarang, guru Tahfiz 3. Bujang lagi 4. Penulis buku Kerana Aku Sayang (ada jual di @booxtall ) 5. Hobi : Menyanyi 6. Ada keluarkan single terbaru (yang takde keluar kat mana2, kecuali CD beliau). . P/s Siapa yang beli buku Aniq secara online @booxtall  sahaja dapat CD single terbaru Aniq! Semua sekali ada 6 lagu ๐Ÿ˜Ž . Dah tu je. Ada siapa2 nak tambah? . #booxtall  #taaruf  #penulis  #aniqmuhai  #aniqmuhaimin  #dq  #hafiz  #huffaz  #keranaakusayang  #istighfarapparel  #istighfar  #30juzuk  #ijtimakhuffaz  #hobi  #penyanyi  #bbnu  #jomkenal  #kenalke  #kas  #penangankas  #single  #shahalam  #hq  #TarbiahSentap  #isbirofficial  #bujang  #jomblo  #senyum  #smile  #braces 

Hai โœŒโœŒโœŒ #Die89  #InilahAqu  #SenyumSenyumSaja  #AbamDahSingle  #JomKenal  ๐Ÿ˜œ

Jodoh ouh jodoh...... Jodoh itu rahsia allah ... #lamasingle๐Ÿ™…  #jomkenal 

Kata orang tak kenal maka tak cinta Dari mata turung ke hati..tidur malam termimpi-mimpi #jomkenal  #keraskanhati  #malemodel  #mensfashion  #majalahremaja  #majalah  #Hafiz_putra  #MMAMCyle3  #zalora 

Jom borak2. Boring lahhh #jagansombong  #jagankecamsaya  #jomkenal 

Muka cari jodoh #single  #jomkenal 

Biar la orang membenci aku ...biar la orang mengata..asal kan aku tidak mengata atau membenci orang lain...akan ku teguh kan diri ku dengan agama dan berbakti kepada keluarga tercinta...semua yang berlaku ade hikmah nyer... . . . . . . . . . . Semua yang sentiasa bagi semangat kepada saya...maseh banyak2 . . . . . . . Sape yang pernah saye buat silap...saye minta maaf banyak2... . . . . . . Kita mula kan jalan cerita yang baru yer.. . . . . . . . . . . ๐Ÿ“ทby:@azrai_azroyyy97  . . . . . . . . . . #CeritaMengarut  #2018  #samsung  #santaianakutara  #panamadancechallenge  #like700  #like300  #artismalaysia  #dlsr  #vso  #vsomalaysia  #vsocam  #negaraku  #tanahtumpahnyadarahku  #4beradik  #semuaok  #kacak_asal  #single  #jomkenal  #D041BU  #D04AY4H  #like4like  #viralpic  #viralpictures 

Merahhnyee kite arini...hehee๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜š๐Ÿ˜ #Outing  #JomKenal 

HELLO!! HELLO!! ๐Ÿ‘‹๐Ÿป Harini kak Bell nak ajak korang bersembang sikit. Boleh? Hehe. Korang tau ke siapa founder Blossom Cube? Siapa yang dah tau tu shhhhh (especially family and friends ๐Ÿค๐Ÿค). Yang taktau tu, jom baca. Org kata tak kenal maka tak cinta ๐Ÿ’– Ye tak? โ€”- Siapa yang pernah beli dengan BlossomCube through booth and offline, maybe pernah berjumpa la dgn diorg ni. Kekadang diorg join buat sales, kekadang diorg bagi staff yang incharge. โ€”- Terciptanya Blossom Cube ni adalah atas dasar kecintaan founder ni terhadap beg, tapi dorg suka design yang cantik and nampak...ermm...org kata...nampak ada taste lah! Jadi nak berkongsi design yang dorg rasa nampak cantik dengan org lain. โ€”- Founder ada 3 orang. Miss F, Miss T and Miss D. Blossom Cube mula-mula dulu jual shawl jeeee hehe. Masa tu tengah trend shawl sana sini (March 2015) and 2-3 bulan lepas tu baru diorg start keluarkan handbag. Nak tau sambungan lagi tak? Komen NAK NAK NAK NAK ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ. โ€”- **pssst : Kak Bell ada projek baru ni. Kalau nak tahu, kena la selalu update dengan page ni ๐Ÿค‘๐Ÿค‘๐Ÿค‘ #sembangbc  #jomkenal  #nakhadiahmisterike  #tungguuuuprojekbarukakbell 

PERHATIAN PELAJAR SPM PENDIDIKAN SENI VISUALL Adik-adik BINGGUNG untuk melakukan teknik dalam penghasilan kerja kursus batik??. Ingin melihat antara Teknik Batik Ekslusif oleh Noor Arfa?? BAGAIMANA?? . . . . . . . . BERITA GEMBIRA UNTUK ADIK ADIK .. KAMI AKAN MENGADAKAN TUTORIAL BATIK, JANGAN LUPA UNTUK MENONTON LIVE ESOK. Mana tahu sedikit sebanyak boleh memberi idea kepada penghasilan kerja seni adik2 di sekolah. Apa tunggu lagi..Set Alarm tau untuk menonton live kami esok. TARIKH: 21 Feb 2018 (Esok) WAKTU: 3.30-4.00 Petang TONTON LIVE DI FB PAGE : RAHSIA BATIK ORIGINAL. #noorarfacraftcomplex  #nacc  #destinasibatik  #nacclive  #fblive  #teknikmembatik  #tutorialbatik  #jomkenal  #thebeautifulnacc  #beautifulcraft  #batikcantikcantik  #malaysianexclusivebatik  #beautifulbatik  #batikoriginal  #batikterengganu  #destinasibatik  #fashionbatik  #visitnacc  #visitterengganu 

Nak Kenal Siapa Kami..??? Mahu Beramah Mesra bersama???? Nantikan kemunculan b0s dan Ladyb0s NACC Kami bersama Faizal Bin Ismail di Page FBI LIVE. Hari: Jumaat Waktu: 3.30-4.30 Petang Tarikh: 23 FEBUARI 2018 #noorarfacraftcomplex  #nacc  #destinasibatik  #nacclive  #fbilive  #pengarahurusannoorarfa  #pengurusnacc  #jomkenal  #thebeautifulnacc  #beautifulcraft  #batikcantikcantik  #malaysianexclusivebatik  #beautifulbatik  #batikoriginal  #batikterengganu  #destinasibatik  #fashionbatik  #visitnacc  #visitterengganu 

#JomKenal  - Flower & Gift Surprise Shop (www.FlowerGiftSurprise.com) . Flower & Surprise Gift Shop menyediakan servis penghantaran surprise gift kepada warga sekitar Kota Bharu, Kelantan. . Dengan harga yang berpatutan dan servis yang professional, kini anda boleh gembirakan orang tersayang dengan memberikan mereka hadiah kejutan! . Lawati www.FlowerGiftSurprise.com untuk maklumat lanjut. . - Web direka dan dijaga oleh Xpresszoom. Hubungi kami untuk maklumat lanjut - #bisnes  #lamanweb  #PakarWeb 

Hai,nama saya asyraf. Nama awak aper?๐Ÿ˜Š #hi  #followme  #newinstagram  #jomkenal  #melayu  #kindnessstartwithasmile 

abg bru lepas gunting rambut tadi nampak lebih bersih kan.... nampak lebih bambam makin bambam makin comel katanya hehehehe......... perasan lebih #haircut #newhair #fliphair #smiles #cute #mature #I'm#singledad #jangankecam #jomkenal #akuyangpostkauyangpanas 

Ada Ibu Ayah yang masih mencari Makanan tambahan yang berkhasiat untuk bekalan Minda & Kesihatan Imuniti Anak-Anak Andaโค...Hanya dalam satu tablet Bukan ubat tetapi categori produk makanan & kaya daripada 15 jenis Makanan Sunnah .. .. #JomKenal  Apa itu #Gstarkids  , #Gstarvteen  & #Biokare  Kami ada 3 PRODUK Utk IQ dan IMUNITI . 1- *Gstar Kids* *UNTUK USIA 11 TAHUN KE BAWAH*( Fokus Minda ) 2- *Gstar Vteen* *UNTUK 12 TAHUN Hgga DEWASA*(Fokus Minda) 3- *Gstar Biokare* (Fokus kpd Kesihatan/imuniti) ๐Ÿค” *APA MANFAAT PRODUK NI ??* ๐Ÿ’ขTingkat Fokus Anak Waktu Belajar ๐Ÿ’ขBagi Tenaga - Anak kurang Letih ๐Ÿ’ขTingkatkan Daya Ingatan- Belajar cepat Pickup & cepat Ingat ๐Ÿ’ขTingkatkan Keinginan Belajar.. Ank2 yg Malas akan lebih Rajin ๐Ÿ’ขTingkatkan Keupayaan IQ & EQ ๐ŸŒ CARA MKN :๐ŸŒžUtk dikunyah2/Boleh larut dlm minuman. โŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒ 1- *GSTAR KIDS* (70% Utk IQ + 30% Utk IMUNITI) * 6 bln-11 thn*. No. Rujukan KKM: 101114/10/038 (G-STAR KIDS) ๐Ÿ’Perisa : *COKLAT & FRUTIES* ๐ŸFungsi Utama - *IQ, EQ & KESIHATAN*. ๐ŸMenyelsaikan Masalah: *Lambat Pick Up, Slow Leaner, Pelupa,* *Tidak Fokus, Pelat, Lambat Bercakap, Susah Bangun Pagi,* *Excema, Selsema, *Astma, Autism,Tonsil dan banyak lagi* โŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒ 2- *GSTAR VTEEN* (70% Utk IQ + 30% Utk IMUNITI) *12 thn- Dewasa* No. Rujukan KKM: 050615/05/354 (G-STAR VTEEN) ๐Ÿ“Perisa *STRAWBERI* ๐Ÿ Fungsi Utama: *IQ Booster,Kesihatan ,Merawat Jerawat & Menghilangkan Stress*. ๐Ÿ *Double Up* daripada formula sedia ada iaitu Gstar kids ๐Ÿ Kesan yg *lebih power*๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿปdari Gstar kids. ๐Ÿ *Sesuai buat yg menghadapi Examยฒ besar spt anak2 UPKK, UPSR, UPSRA, PT3, SPM, STPM, KOLEJ dan UNIVERSITI. ๐Ÿ Terbaik buat dewasa yg mementingkan kesihatan dalaman. โŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒ 3- *GSTAR BIOKARE* (70% Utk IMUNITI + 30% Utk IQ) *6 bln- Dewasa* No. Rujukan KKM: 260416/04/109 (G-STAR BIOKARE) ๐Ÿ‘‰Sebagai *Pengganti Ubat anakยฒ*..dengan *rasa* yg sedap *Double Layer Oren Vanilla* . ๐Ÿ‘‰Terbaik utk *Imuniti Kanak2 juga Dewasa.* โœ…Benteng kekebalan terhadap penyakit โœ…Mencegah penyakit berjangkit โœ…Membantu menenangkan stress & bimbang ankยฒ โœ…Mengekalkan Probiotik Jom cuba.... Wasap Kak Zem ya ๐Ÿ˜˜๐Ÿค— www.wasap.my/+60193519797

Dermacol Foundation + Primer Satin . Mummy taww ramai Cik/Puan dah kenal sangatt Dermacol Foundation. So mummy nak cerita sikit pasal 'teman tapi mesra' Dermacol Foundation, iaitu Satin Primer Make up Base. Primer ini dalam bentuk clear gel taww . Pemakaian Satin Primer Make up Base sebelum foundation menghasilkan kesan yang flawless, kulit muka yang fresh & natural tanpa penggunaan make up . Primer Satin juga berupaya melindungi dan mengawal kulit berminyak yang berlebihan terutama di kawasan T Zone dan hasilnya kulit sentiasa halus & mulus bagaikan sutera . Nah! Mummy couple kan dua-dua nie pada harga ohsem RM12/set *tak termasuk pos . Cari mummy yea! Mudah jer pon.. Klik ๐Ÿ“ฒlink wassap di bio Tikar terbang tu akan bawa Cik/puan/tuan terus ke 'jiwa' mummy..cia cia ciaโœŒ #health_beauty_biz  #bisneson9  #foundationmurah  #primermurah  #jomshoppingonline  #perangotaiandam  #kenaoverlebih  #baruorangkenal  #jomkenal  #jomhebah  #likelah  #followtaw  #gengmekap  #mekapinstagram 

Kenapa??? Sebab sy pilih ostematrix ni kerana ianya bukan sekadar kalsium tau๐Ÿค“ #jomkenal  #ostematrix 

Back to basic....kenali dulu apa itu essential oil ๐Ÿ˜‰ . Stay tuned... . #jomkenal -kenalessentialoil #produkbumiputera  #produkberkualiti  #jimatpoketwei 

๐ŸŽฏ hye semua selamat petang...๐Ÿค—๐Ÿ˜™ . rindu kakyun tak???๐Ÿ˜† . Ada yang nak tahu siapa kakyun??alamak!! ๐Ÿ™ˆ . ok ok kakyun belanja gambar sikit.๐Ÿ˜… . Cam tau.....jangan kecam.๐Ÿ˜… . #JOMKENAL  ๐Ÿ˜™

Hai salam kenalan.....๐Ÿ‘‹ #motogp  #jomkenal 

.. #JomKenal  Apa itu #Gstarkids  , #Gstarvteen  & #Biokare  Kami ada 3 PRODUK Utk IQ dan IMUNITI . 1- *Gstar Kids* *UNTUK USIA 11 TAHUN KE BAWAH*( Fokus Minda ) 2- *Gstar Vteen* *UNTUK 12 TAHUN Hgga DEWASA*(Fokus Minda) 3- *Gstar Biokare* (Fokus kpd Kesihatan/imuniti) ๐Ÿค” *APA MANFAAT PRODUK NI ??* ๐Ÿ’ขTingkat Fokus Anak Waktu Belajar ๐Ÿ’ขBagi Tenaga - Anak kurang Letih ๐Ÿ’ขTingkatkan Daya Ingatan- Belajar cepat Pickup & cepat Ingat ๐Ÿ’ขTingkatkan Keinginan Belajar.. Ank2 yg Malas akan lebih Rajin ๐Ÿ’ขTingkatkan Keupayaan IQ & EQ ๐ŸŒ CARA MKN :๐ŸŒžUtk dikunyah2/Boleh larut dlm minuman. โŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒ 1- *GSTAR KIDS* (70% Utk IQ + 30% Utk IMUNITI) * 6 bln-11 thn*. No. Rujukan KKM: 101114/10/038 (G-STAR KIDS) ๐Ÿ’Perisa : *COKLAT & FRUTIES* ๐ŸFungsi Utama - *IQ, EQ & KESIHATAN*. ๐ŸMenyelsaikan Masalah: *Lambat Pick Up, Slow Leaner, Pelupa,* *Tidak Fokus, Pelat, Lambat Bercakap, Susah Bangun Pagi,* *Excema, Selsema, *Astma, Autism,Tonsil dan banyak lagi* โŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒ 2- *GSTAR VTEEN* (70% Utk IQ + 30% Utk IMUNITI) *12 thn- Dewasa* No. Rujukan KKM: 050615/05/354 (G-STAR VTEEN) ๐Ÿ“Perisa *STRAWBERI* ๐Ÿ Fungsi Utama: *IQ Booster,Kesihatan ,Merawat Jerawat &* *Menghilangkan Stress*. ๐Ÿ *Double Up* daripada formula sedia ada iaitu Gstar kids ๐Ÿ Kesan yg *lebih power*๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿปdari Gstar kids. ๐Ÿ *Sesuai buat yg menghadapi Examยฒ besar spt anak2 UPKK,* *UPSR, UPSRA, PT3, SPM, STPM, KOLEJ dan UNIVERSITI.* ๐Ÿ Terbaik buat dewasa yg mementingkan kesihatan dalaman. โŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒโŒ 3- *GSTAR BIOKARE* (70% Utk IMUNITI + 30% Utk IQ) *6 bln- Dewasa* No. Rujukan KKM: 260416/04/109 (G-STAR BIOKARE) ๐Ÿ‘‰Sebagai *Pengganti Ubat anakยฒ*..dengan *rasa* yg sedap *Double Layer Oren Vanilla* . ๐Ÿ‘‰Terbaik utk *Imuniti Kanak2 juga Dewasa.* โœ…Benteng kekebalan terhadap penyakit โœ…Mencegah penyakit berjangkit โœ…Membantu menenangkan stress & bimbang ankยฒ โœ…Mengekalkan Probiotik (bakteria Baik

Raya2 jgk tp hakak nak share testimoni FEMININE WASH JSD Haaa, Meh2 nk share testimoni๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ A : sis, feminine wash ni lain la dr yg lain.. B : apa yg lainnya dik? A : feminine wash ni best,dia rasa berangin je..sejuk2 gitu..hilang rasa gatal2, rasa selesa je..๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š B : Oo.. Memang la dik, feminine wash ni kan medicated feminine wash..ianya mengubat segala mslh adik.. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ A : lps ni mmg xkan tukar yg lain la sis, sy dah jatuh cinta dgn feminine wash JSD ni..๐Ÿ˜๐Ÿ˜ B : terima kasih dik.. Nak repeat order bgtau ya.. Apa lg kwn2 smua.. Medicated Feminine Wash JSD ni mmg TERBAIKK dr yg lain..RM68 TAPI boleh tahan smpai 2 bulan+ !!!๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ #jsdpulaupinang  #emas  #goldmedal  #senyum_senget  #semenanjung  #sabah  #sarawak  #jsdpenang  #jomkenal  #FeminineWashJSD  #sejuk #segar  #selesa  Pm/whatups 0197365811

Raya2 jgk tp hakak nak share testimoni FEMININE WASH JSD Haaa, Meh2 nk share testimoni๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ A : sis, feminine wash ni lain la dr yg lain.. B : apa yg lainnya dik? A : feminine wash ni best,dia rasa berangin je..sejuk2 gitu..hilang rasa gatal2, rasa selesa je..๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š B : Oo.. Memang la dik, feminine wash ni kan medicated feminine wash..ianya mengubat segala mslh adik.. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ A : lps ni mmg xkan tukar yg lain la sis, sy dah jatuh cinta dgn feminine wash JSD ni..๐Ÿ˜๐Ÿ˜ B : terima kasih dik.. Nak repeat order bgtau ya.. Apa lg kwn2 smua.. Medicated Feminine Wash JSD ni mmg TERBAIKK dr yg lain..RM68 TAPI boleh tahan smpai 2 bulan+ !!!๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ 0166518364 #jsdrawang  #emas  #goldmedal  #senyum_senget  #semenanjung  #sabah  #sarawak  #jsdselangor  #jsdrawang  #jomkenal  #FeminineWashJSD  #seju  #segar  #selesa 

Alhamdulillah rezeki mak lagi... 1. Mihun goreng 2. Pulut Sambal(sik sempat snap sebab mak berebut) Terima kasih kerana mempercayai dapo mak kmk #arascorner ...semoga kalian dluaskan segala rezeki...aamiin ya rabb ๐Ÿ˜™๐Ÿค— Berminat nak try dapo #arascorner  ???jomm kita deal sampei jadi....klik ajer๐Ÿ˜™๐Ÿ˜™ http://www.wasap.my/60165786195 #arascorner  #menubajet  #jomkenal 

tak kenal maka x cinta#jomkenal 

Mungkin ada jodoh yang sedang memanggil saya.... #selamatharirayaaidilfitri  #jodoh  #teamraya  #hariraya  #jomkenal 

#ALLAH  AL MUBDI #ALLAH  THE ORIGINATOR, THE STARTER , THE BEGINNER #ALLAH  MAHA PEMULA #Jomkenal ,tahu&ingat ASMAUL HUSNA BERSAMA MAKSUDNYA

opsss. . .dh tersampai paris pulak ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ #biasaaja  #biasa  #vcom  #edit  #simple  #jomkenal 

No caption... โœŒโœŒโœŒโœŒ #vcom  #vcomcam  #sempoi  #semple  #jomkenal 

Hai Assalamualaikum. Nice to know all of you. I'm shida. Bersedia membantu anda dalam merawat wajah supaya sihat secara alami. Furaiha Organic Skincare antara satu jalan penyelesaian yang berkesan :) . . Details about Furaiha you can dm me direct. Or whatsapp +60145184366. . Btw, I'm student at uniSZA. Yang mahu buat duit pun boleh pm kita. Insyaallah saya bantu :) #bisnesonline  #organicskincare  #furaiha  #sayajual  #sayapakai  #jomkenal  #seronok  #wangi  #takrugi  #produkmuslim  #tiadakimiabahaya  #naksihatjom  #loveyou 

Emmmm Bowing La Mlm Ni.. Taktaw nak wt pee #JomFollow  #JomKenal  #Nohatters 

Hyee. Night Alls. Wat Pe Tu Malam Nii??? Jom Follow Itew. Nak kenal Follow Abang Kita @muhammadazizul.fauzi  @muhammadazizul.fauzi  #JomFollow  #JomKenal  #Nohatters 

Hye Alls, Hujan Tak Kat Tempat Kowang?? Jom Follow Aty, and Nak Kenal?? Follow Abang Aty Ye @muhammadazizul.fauzi  @muhammadazizul.fauzi  #JomFollow  #JomKenal  #Nohatters  #ShareIG 

[#MediaKRMUMS ] Bismillah. Memandangkan sekarang merupakan cuti semester. Ada juga baiknya kita bersama-sama mengenali tempat-tempat/kawasan yang ada di Universiti Malaysia Sabah. Kadang-kadang sebagai mahasiswa UMS ada juga yang belum tahu selok-belok tempat-tempat di UMS. Dengan ini, KRM UMS akan memperkenalkan tempat-tempat yang ada di UMS, sama ada sudah diketahui atau belum, kita sama-sama berkongsi. Berikut merupakan masjid UMS. Agak mustahil jika sebagai mahasiswa UMS kita tidak mengetahui lokasi masjid ini. Hal ini demikian kerana lokasinya yang strategik iaitu di atas bukit, memudahkan orang ramai untuk mengetahui kedudukan masjid UMS. Disamping itu, masjid UMS juga merupakan pusat beribadat untuk mahasiswa UMS yang beragama Islam. Di dalam masjid ini juga terdapat pejabat Pusat Islam UMS. Ia juga menjadi tumpuan buat mahasiswa yang ingin mendapatkan suasana belajar di masjid. Bukan itu sahaja, masjid UMS merupakan antara tarikan pelancong dari luar negara seperti pelancong daripada negara China, Korea dan sebagainya. Ini kerana reka bentuk dan lokasinya yang amat strategik. Selain pemandangannya yang indah dan mendamaikan hati, masjid UMS juga sering menjadi tempat untuk program-program keilmuan seperti forum keilmuan, program festival Islam dan lain-lain. Berikut merupakan sedikit pengenalan mengenai masjid UMS. Jika ingin merasai sendiri keindahannya, anda dijemput untuk ke masjid UMS. Nantikan seterusnya tempat-tempat yang akan diperkenalkan. Allahumma solli ala Muhammad. #FastabiqulKhoirot  #SolluAlanNabi  #JomKenal 

Siapa Erdogan sebenarnya? Benarkah Kudeta berlaku ataupun hanya rekaan? Benarkah Erdogan membiayai kumpulan pengganas ISIS? Apakah kaitan Turki dengan negara haram Israel? Mengapa Erdogan hendak dibunuh? Apakah peranan Turki dalam NATO? Adakah benar Turki sebuah negara Islam, ataupun boneka barat? Biz Bir Ummatiz: Adakah suatu retorik ataupun realiti? Siapakah Gulen yang dikatakan musuh dalam selimut? Semua jawapan ada dalam buku ini. Untuk belian Wassap0166829066 PM/DM @mohbelynovelonline  #erdogan  #turkey  #istanbul  #bukumelayu  #pasarnovel  #novel  #goodreads  #boneka  #islam  #pejuang  #pejuangislam  #jomkenal  #pemimpim  #idola  #inspirasi 

Masih ada stok. Harga: rm42.00 exc postage Tebal:472 Berat (Kg): 0.61 Penulis: Imam At-Tirmizi Sinopsis Syamail Muhammadiyah adalah sebuah buku sirah agung Nabi Muhammad SAW yang mempunyai 415 hadis dalam 56 bab. Buku ini ditulis oleh Imam at-Tirmizi (279H) untuk memperkenalkan kepada pembaca keadaan peribadi Nabi SAW daripada pelbagai sudut, antaranya: 1-Bentuk tubuh dan perilaku 2-Pakaian dan perhiasan 3-Makanan dan minuman 4-Cara ketawa, menangis dan tidur Buku Syamail Muhammadiyah ini diberi beberapa nilai tambah: 1-Dari segi kualiti hadis sama ada sahih, hasan, daif atau terlalu lemah. 2-Dari segi takhrij daripada kitab ulama-ulama yang lain. 3-Dari segi perkataan yang sukar difahami dijelaskan secara ringkas dan padat. Syeikh Abdul Mohsin al-`Abbad memberi ulasan: โ€œBuku Syamail Muhammadiyah yang ditulis oleh Imam at-Tirmizi adalah satu rujukan agung dan sangat penting untuk mengenali peribadi Nabi SAW. Para ulama hadis silam dan moden sangat mengambil berat terhadap buku ini.โ€ Diharapkan, dengan kehadiran buku โ€œSyamail Muhammadiyahโ€ ini mendekatkan pembaca dengan cara kehidupan Nabi Muhammad SAW serta menjadikan baginda contoh teladan dalam kehidupan. Juga sesuai digunakan sebagai rujukan kuliah di masjid atau bersama keluarga. #jomkenal  #cintainabi  #takkenalmakatakcinta  #rasullullah  #maulidurrasul  #sirah  #islam  #inspirasi  #iloverasulullah